Tonhal ázsiai fűszerezéssel
Kalória: 325
Elkészítési idő: 35 perc
Tulajdonságok: laktóz mentes, tej mentes
netriport
Hozzávalók:
8 személyre
8 szelet tonhal (1,5 cm- 2cm vastag, kb. 15-20 dkg)
40 g koriander
2 nagyobb chili apróra vágva
4 db mogyoróhagyma aprítva
3 lime leve
4 gerezd fokhagyma pépesre zúzva
6 teáskanál finomra vágott citromfű napraforgó olajban
4 evőkanál édes szójaszósz
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
A halszeleteket egyenként besózzuk. Egy kevés koriandert félre teszünk a díszítéshez, a többit pedig finomra vágjuk. Kisebb edényben összekeverjük a finomra vágott koriandert, a chilit, a mogyoróhagymát, a lime levét, a fokhagymát, a citromfüvet, a szójaszószt, majd bekenjük vele a halat, végül ízlés szerint megborsozzuk és 20 percig állni hagyjuk. Serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és 3-4 perc alatt puhára sütjük benne a halat.
Tipp:
Sokkal intenzívebb és finomabb ízhatást érhetünk el, ha szárított koriander helyett friss leveleket használunk.
Tálalási javaslat:
Friss koriander levelekkel és lime szeletekkel díszítve tálaljuk.
Italajánló:
Bár az alapszabály a halhoz fehér bort rendel, azonban ehhez a fogáshoz egy testes, fűszres vörös bort, méghozzá cuvée-t válasszunk!
Jó étvágyat kívánunk!
Receptkereső
   
 

*vesszővel elválasztott felsorolás