Csokiszalámi, avagy keksztekercs másképpen
(sütés nélkül)
Kalória: 423
Elkészítési idő: 30 perc
netriport
Hozzávalók:
4 személyre
300 g tördelt keksz
200 g porcukor
200 g ráma
1 dl tej
50 g kakaó
50 g mazsola
Rum (aroma is lehet)
8 szem apróra tört dió

Elkészítés:
Összeolvasztjuk a cukrot, a margarint és a kakaót, majd hozzáadjuk a diót, a mazsolát, a rumot és a kekszet. Egy jó fél órán át állni hagyjuk, közben időnként megkeverjük. 3-5 cm vastag rudat formázunk belőle, hűtőbe tesszük és néhány óra múlva szeletelhető állapotban lesz.

Tipp:
Ha van otthon hosszúkás formánk, akkor abba is tehetjük (folpackkal kibélelve).
Tálalási javaslat:
Szeletekre vágva szép süteményes tálon tálalhatjuk.
Italajánló:
A kakaós, csokoládés desszertekhez legjobban a tokaji aszú illik!
Jó étvágyat kívánunk!
Receptkereső
   
 

*vesszővel elválasztott felsorolás