Sárgarépa lepény
Kalória: 295
Elkészítési idő: 50 perc
Tulajdonságok: diétás, diabetikus
netriport
Hozzávalók:
(4 főre)
40 dkg sárgarépa
1 pár virsli
2 tojás
5 dkg reszelt sajt
1 csokor zöldpetrezselyem

4 dl tejfölből és 4 dkg vajból készített besamel mártás

netriport A besamel mártás készítése:
A 4 dkg vajat felolvasztjuk, hozzászórunk annyi lisztet, amenyit felvesz, majd a 4 dl tejföllel felengedjük és csomómentesre keverjük. Egyet rottyan, és már kész is!
Elkészítés:
A sós vízben puhára főzött sárgarépát áttörjük, és elkeverjük a besamel mártással. Hozzákeverjük a reszelt sajtot, a felkarikázott virslit, a tojás sárgákat, az apróra vágott petrezselymet, és ha szükséges sózzuk. Ezután eldogozzuk a kemény habbá vert tojásfehérjével. Kivajazott, négyszögletes tűzálló tálba öntjük, előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Tipp:
Köretként is tálalhatjuk tejszínes, mártásos húsok mellé.
Tálalási javaslat:
Ha önálló ételként fogyasztjuk, akkor nagyobb, 10-15 cm-es kockákra vágva tálaljuk. Köretkét csinos hasábokat vágjunk belőle.
Italajánló:
Mindenképpen fehérbort válasszunk mellé. Ha önálló ételként fogyasztjuk, akkor egy könnyű, gyümölcsös zamatút, ha hússal együt tálaljuk, akkor egy testesebb, éretttebb bort ajánlunk!
Jó étvágyat kívánunk!
Receptkereső
   
 

*vesszővel elválasztott felsorolás