Halpaprikás
Kalória: 179
Elkészítési idő: 50 perc
Tulajdonságok: diétás
netriport
Hozzávalók:
4 főre
35 dkg filézett hal
30 dkg burgonya
pirospaprika
2 paprika
2 paradicsom
2 evőkanál olaj
1 dl 12%-os tejföl
1 közepes fej hagyma


Elkészítés:
A halat felszeleteljük. A burgonyát felkockázzuk, és megfőzzük. Egy lábasba öntjük az olajat, rámetéljük a hagymát, megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük a halszeleteket. Lefedjük, és közepes lángon megpároljuk. Félidőben hozzá adjuk a felkarikázott paprikát és paradicsomot, s enyhén megsózzuk. Mikor a hal megpuhult, kiemeljük, és a fűszeres levet a tejföllel összeforraljuk, majd a főtt burgonya mellé tett halszeletekre öntve tálaljuk.
Italajánló:
Egy pohár száraz sillert ajánlunk hozzá!
Jó étvágyat kívánunk!
Receptkereső
   
 

*vesszővel elválasztott felsorolás