Fokhagymás tejben pácolt busa
Kalória: 275
Elkészítési idő: 15 perc
Tulajdonságok: diétás, diabetikus
netriport
Hozzávalók:
4 főre
4 db 20 dkg-os busaszelet
1 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
tej
bors


Elkészítés:
A megtisztított halszeleteket megsózzuk, borsozzuk, és az átpréselt fokhagymával bedörzsölve egy lapos edénybe rakjuk. Annyi tejet öntünk rá, amennyi ellepi, és így pácoljuk legalább 2 órán át, de jobb, ha már előző este bepácoljuk. Kivesszük a pácból, vékonyan beolajozott grill serpenyőbe tesszük, és oldalanként 5 percig sütjük. Citrommal díszítve, burgonyapürével kínáljuk.
Italajánló:
A sütéstl a tej cukortartalma enyhén karamellizálódik, ezért ehhez a halételhez válasszunk egy félszáraz, testes fehérbort!
Jó étvágyat kívánunk!
Receptkereső
   
 

*vesszővel elválasztott felsorolás