Csőben sült kukoricás csirke
Kalória: 269
Elkészítési idő: 35 perc
Tulajdonságok: diétás
netriport
Hozzávalók:
4 főre
egy 1,2-1,5 kg körüli csirke
60 dkg kukorica
3 dkg liszt
3 dl tej
2 dl 12%-os tejföl
2 tojás

2 dkg sütőmargarin
bors
szerecsendió

Elkészítés:
A csirkét 10-12 darabra vágjuk, és teflonban saját zsírján megpirítjuk. Hozzáadjuk a kukoricát, sózzuk, borsozzuk, és jól átforrósítjuk. Ujjnyi margarinnal kikenünk egy tűzálló tálat, és beletesszük a serpenyő tartalmát. Egy deka margarinon megpirítjuk a lisztet, és apránként hozzáadjuk a tejet. Belekeverjük a tejfölt, a tojások sárgáját, és szerecsendióval ízesítjük. A tojások fehérjét habbá verjük, a mártáshoz keverjük, és a kukoricás csirkére öntjük. Forró (200-220 fok) sütőbe tesszük és összesütjük.
Italajánló:
1-1 pohár testes, száraz fehérbort, pl. furmintot, vagy traminit ajánlunk hozzá.
Jó étvágyat kívánunk!
Receptkereső
   
 

*vesszővel elválasztott felsorolás